دستگاه پرکن مایعات چه کاربردی دارد؟
یکی از دستگاه های مهم در زمینه تولید و بسته بندی محصولات دستگاه پرکن می باشد که با توجه به نوع ماده ای که داخل ظروف پر می شود، نوع دستگاه پرکن نیز متفاوت است، دستگاه پرکن مایعات همانطور که از نامش نیز مشخص است مایعات را داخل ظروف مخصوص پر می کند. دستگاه پرکن مایعات با توجه به نوع گرانروی مایعات تقسیم بندی می شود به عبارتی دیگر برای مایعات غلیظ دستگاه پرکن مایعات غلیظ و برای مایعات با گرانروی کمتر دستگاه پرکن مایعات رقیق استفاده می شود.
مایعات غلیظ از ویسکوزیته بالایی برخوردار می باشند. منظور از ویسکوزیته یا گرانروی میزان مقاومت ماده ای در مقابل جاری شدن است. لذا مایعاتی نظیر گریس ، روغن های شیمیایی با غلظت زیاد ، شیره ، عسل و مربا که دارای گرانروی بوده بایستی با استفاده از دستگاه پرکن مایعات غلیظ پر گردند.
حساسیت کار در مورد پر کردن این دسته از مایعات بالا می باشد. چرا که چنانچه اشتباهی در تنظیمات و یا طراحی رخ داده مکانیسم پر کردن با مشکلی جدی مواجه خواهد شد. در دستگاه پرکن مایعات غلیظ برعکس نمونه پرکن مایعات رقیق که در آن برای پر کردن مایعات از سیستم ثقل و وزن خود مایع استفاده شده از مکانیسم سیلندر پیستون بهره گرفته شده و البته امکان استفاده از مکانیزم های دیگری نیز وجود خواهد داشت.
دستگاه پرکن مایعات غلیظ
به طور معمول این دستگاه در صنایع غذایی و به منظور پر کردن انواع مربا و مارمالاد، خامه، سس، شکلات، ماست، رب گوجه فرنگی و … در ظروف پلاستیکی، شیشه ای، فلزی و… به کار برده می شود. دستگاه پرکن عسل را نیز می توان یکی از پرکاربردترین پرکن مایعات غلیظ به شمار آورد. دستگاه پرکن مایعات غلیظ همچنین در صنایع دیگری نظیر صنایع شیمیایی دستگاه پرکن مایع ظرفشویی و انواع مایعات شوینده، پرکن روغن موتور، پرکن اتواع شربت های دارویی و … نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
دستگاه پرکن مایعات روتاری
دستگاههای پرکن مایعات در دو نوع خطی و روتاری یا دوار وجود دارند. در دستگاههای پرکن خطی، برای پرکردن ظروف به فضایی با ابعاد 5 یا 6 متر (به طول) نیاز است، اما در دستگاه پرکن روتاری، این میزان به 5/1 متر کاهش پیدا می کند و این امر یک مزیت می باشد. چند مکانیسم، عملکرد دستگاه پرکن روتاری را پیش میبرند. عمل پرشدن ظروف توسط دو نازل صورت میگیرد.
پس از اتمام عملیات پر کردن، عمل گذاشتن و بستن درب توسط قطعهای که معمولا از جنس آلومینیوم است انجام میشود. از دیگر ویژگیها و عملکردهای دستگاه پرکن مایعات روتاری این است که میتواند مایعات با میزان 250 سی سی تا حدود 4 لیتر را درون ظروف مختلف بسته بندی کند.
دستگاه پرکن مایعات رقیق اسیدی
اسیدها موادی ترش با خاصیت خورندگی هستند که بازها را خنثی می کنند و رنگ شناساگرها را تغییر می دهند. البته تعریف های متفاوت دیگری هم از اسیدها ارائه شده است. مایعات اسیدی که در خانه ها و صنایع مصرف دارند برای این که بعد از تولید به دست مصرف کننده برسند، باید در ظرف های مناسب بسته بندی شوند.
بسته بندی شامل پر کردن با دقت و سرعت می شود که جلوی هدر رفتن مواد هم گرفته شود. انواع دستگاه پرکن مایعات رقیق وجود دارند که می توان از آنها برای این کار استفاده کرد.
نحوه عملکرد دستگاه پرکن مایعات غلیظ
به منظور پر کردن با استفاده از دستگاه پرکن مایعات غلیظ ، از شیوه سیلندر- پیستون استفاده می شود. در واقع حجم سیلندر مبنای پر شدن ظروف بوده و حجم ظروف نشان دهنده این بوده که حجم سیلندر بایستی به چه میزان باشد، حرکت مایعات غلیظ نظیر عسل به واسطه سیلندر موجود در دستگاه روان تر خواهد شد، در برخی از پرکن های مایعات غلیظ نیز این امکان وجود داشته که برای حرکت روان و سریع تر مایع، مایع مورد نظر را پیش از پر شدن گرم نمود.
بعد از پر شدن، نوار نقاله انتقال ظروف پر شده را به سوی دیگر دستگاه های بسته بندی نظیر دستگاه دربند، لیبل زن، جت پرینتر یا تاریخ زن و … انجام خواهد داد.
- ۱۱ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر